Bezienswaardigheden op het eiland

zwembad_mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en er wonen op het eiland ongeveer 900.000 mensen. De komende jaren word er een enorme groei verwacht in het aantal inwoners omdat het eiland enorm in trek is. Ieder jaar groeit ook het aantal toeristen dat het eiland komt bezoeken en dat is niet voor niets, want Mallorca heeft voor iedereen wat wils. De meeste toeristen komen er voor een heerlijke zonvakantie en om lekker te luieren op één van de prachtige goudgele zandstranden. Maar er kunnen ook heel veel bezienswaardigheden aangedaan worden tijdens een vliegvakantie Mallorca.

Cuevas del Drach op Mallorca

Het eiland Mallorca heeft enorm veel grotten en één van de mooiste grotten is de Cuevas del Drach. Deze prachtige druipsteengrotten zijn echt de moeite waard om te bezichtigen. Niet alle druipsteengrotten zijn toegankelijk voor toeristen en daarom kan het in het hoogseizoen nog wel eens druk zijn bij de druipsteengrotten die wel bezichtigt kunnen worden. In de grotten worden ook veel shows gegeven om zo de toeristen warm te maken voor deze natuurlijke druipsteengrotten.

Basiliek en klooster San Fransiscus

In de hoofdstad Palma de Mallorca is een prachtige basiliek en klooster gelegen genaamd San Fransiscus. Het zijn twee prachtige historische gebouwen die gezien moeten worden als de hoofdstad aan gedaan wordt voor een bezoek. De mooie basiliek en het klooster vertellen veel over de geschiedenis van Mallorca.

Mooiste strand bij Cala Minor

Ook een prachtige bezienswaardigheid is het lange uitgerekte zandstrand bij de badplaats Cala Minor. De stad zelf ademt één en al historie en dat alles maakt de hele stad een prachtige bezienswaardigheid. Toeristen komen vooral naar Cala Minor voor de prachtige zandstranden om hier heerlijk te genieten van een dagje zon, zee en strand.